رفتن به نوشته‌ها

SaaS یا نرم افزار به عنوان سرویس چیست؟

SaaS یا نرم افزار به عنوان سرویس چیست ؟

پردازش ابری پایه ی SaaS یا نرم افزار به عنوان سرویس هست، بخاطر همین پیشنهاد میکنم حتی اگر اطلاعات کافی رو دارید یک نگاه به مطلب قبلی بندازید :

پردازش ابری یا رایانش ابری یا Cloud Computing به ساده ترین تعریف ممکن زیرساخت استفاده از منابع (پردازشگر، رم، حافظه ذخیره سازی، ارتباط شبکه و…) چندین سرور (ابر کامپیوتر خدمات دهنده) در آن واحد است.!

پردازش ابری چیست ؟

SaaS یا نرم افزار به عنوان سرویس چیست ؟

SaaS یکی از اصطلاحاتی است که چند سال اخیر زیاد شنیده ایم یا حتی بدون آنکه بدانیم چیست از آن استفاده کرده ایم. در ادامه با مثالهایی که می‌شنوید متوجه می‌شوید که این مفهوم چقدر در ساده سازی و کاربرد در زندگی دیجیتالی ما نقش دارد.

SaaS مخفف Software as a Service یا نرم افزار به عنوان یک سرویس است و در مقابل یک نرم افزار فیزیکی مانند آنچه در کامپیوتر شخصی خود نصب میکنید قرار میگیرد.

در گذشته به چه صورت بود ؟

در گذشته با نرم افزار مانند یک محصول فیزیکی برخورد می‌شده (البته هنوز نیز خیلی از دوستان همین نگاه رو دارند) به این معنا که شما به فروشگاه مراجعه میکردید و پکیج نرم افزار را خریداری میکردید و آن را روی کامپیوتر شخصی خود نصب میکردید و مادامالعمر صاحب آن بودید. این روند پس از فراگیر شدن اینترنت به دریافت از وبسایت عرضه کننده یا وبسایت های دانلود نرم افزار تغییر کرد و ساده تر هم شد.

ممکن بود برای استفاده در شبکه با چند کاربر لازم داشتید تا لایسنس چند کاربره خریداری کنید تا چند نفر همزمان بتوانند از آن استفاده کنند. در نهایت شما فایل اجرایی را در اختیار داشتید و رابطه شما با شرکت عرضه کننده آن نرم افزار قطع یا محدود می‌شد.

یا برای استفاده و دسترسی به ایمیل هامون باید Microsoft Outlook رو نصب میکردیم تا بتونیم ایمیلمون رو روی اون کامپیوتر تنظیم کنیم و به ایمیل هامون دسترسی داشته باشیم.

یک تغییر مهم اتفاق افتاد.

خاطرتون هست داخل سایت یاهو ثبت نام میکردیم تا از سرویس ایمیل استفاده کنیم ؟ بوسیله مرورگر داخل سایت یاهو میشدیم، فرم ورود رو پر می‌کردیم و به ایمیل هامون دسترسی داشتیم، چه از کامپیوتر شخصی، شرکت یا کافی نت هر زمان که لازم داشتیم تنها کافی بود که وارد سایت یاهو بشیم.

خاطرتون هست زمانی فایلها رو از طریق فلش جابجا میکردیم و به اشتراک میذاشتیم ؟ خیلی از ما همیشه یک حافظه فلش همراهش بود، خب الان سرویس هایی مثل دراپ باکس، وان درایو، گوگل درایو و …. در دسترس ما هستند. فایل‌هامون رو روی اونها قرار میدیم با افراد مختلف به اشتراک میذاریم، همیشه در دسترسمون هستند و هیچ وقت نگران از دست رفتنشون نیستیم.

حتی فایل های Word و Excel رو بصورت آنلاین باز میکنیم با محیط همون نرم افزار ها ویرایش میکنیم و داخل همون فضای ابری ذخیره میکنیم. فوق العاده نیست ؟

این دنیایی هست که SaaS یا نرم افزار به عنوان سرویس برای ما بوجود آورد به این معنی که برای استفاده از اون نرم افزار لازم نیست چیزی نصب کنیم (یا حداقل یک نرم افزار خیلی کوچک نصب میکنیم) و صرفا به عنوان یک سرویس استفاده خواهیم کرد.

SaaS در کسب و کار
SaaS در کسب و کار

SaaS در کسب و کار چه کمکی به ما میکنه ؟

هر کسب و کاری برای پیشبرد کارها و هدف های خودش نیاز داره تا از یک سری نرم افزارها استفاده کنه، مانند نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)، نرم افزار حسابداری، انبار داری یا بصورت کلی نرم افزار برنامه‌ریزی منابع سازمان (ERP)، ویپ (VoIP) و …

در نظر بگیرید برای هم کدام از اینها نیاز به منابع سخت افزاری و فرد متخصص برای نصب و نگه داری آن هست و یکی از بیشترین هزینه هایی که در پیش روی کسب و کار میذاره همین نگه داری هست، شاید ما زمانی که یک نرم افزار برای سازمان خود تهیه میکنیم صرفا سرور یا کامپیوتری که قراره میزبان نرم افزار باشه رو به عنوان هزینه می‌بینیم در صورتی که باید به چند نکته توجه کنیم:

  1. برای پشتیبانی باید هزینه بیشتری بپردازیم تا فرد متخصص در محل ما حضور پیدا کنه
  2. برای نگه داری سخت افزار یا ارتقا آن باید مبالغی رو در نظر بگیریم
  3. برای بروز رسانی ها از ما هزینه دریافت خواهد شد
  4. کسب و کار ما دغدغه ی نگه داری یا از بین نرفتن اطلاعات را خواهد داشت
  5. برای دسترسی از هر محلی باید هزینه اجرا و نگه داری اضافه داشته باشیم
  6. ….

خب این فوق العاده نیست که با یک SaaS یا نرم افزار به عنوان سرویس ما تنها هزینه اشتراک خواهیم داشت ؟ و روی بستر ابری خیالمون از بابت همه چیز راحت خواهد بود ؟

منتشر شده در تکنولوژی

اولین باشید که نظر می دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *